miercuri, 25 februarie 2015

Scrisoare deschisă dlui Nicolae Josan.



Domnule Nicolae Josan,

La manifestația din această duminică, 22 februarie, întitulată „Vrem leul înapoi! Vrem țara înapoi!”, ați ținut un discurs aplaudat de o parte din cei prezenți. În acest discurs ați chemat, între altele, să protestăm împotriva coaliției partidelor democratice cu comuniștii (PCRM) și ați mai scandat „Unire! („Unirea neamului…”).




În calitate de participant la acest flash-mob, țin să vă amintesc că manifestația s-a declarat de la bun început drept una „apolitică”. Acest lucru înseamnă că cei care au salutat evenimentul au venit în piața Catedralei pentru că s-au simțit înșelați de cei de la guvernare, care ne-au prădat de miliarde de lei, păstrate la Banca de Economii, Banca socială și Unibank. Această guvernare nu este la prima ei încălcare a legii (amintesc de privatizarea netransparentă a Aeroportului, de cazul Pădurea domnească, de tergiversarea dosarului „7 aprilie 2009”). Aceste fărădelegi au fost comise pentru că NU AVEM O JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ și nu am avut niciodată pe toată durata independenței RM. Pentru că NICI UN PARTID și nici o coaliție care a fost la guvernare din 1991 încoace nu a construit un sistem de justiție independent, și asta pentru că toate partidele de la guvernare au profitat, în scopuri private, de acest sistem de justiție corupt. În timp ce criminalii prădau băncile noastre, transferau banii furați peste hotare și își ștergeau urmele, cei de la Procuratură, CNA, SIS și Ministerul Justiției se ocupau de dosare fabricate, făcînd justiție selectivă pentru a le asigura celor de la guvernare încă un mandat.

Ați clamat „Unire!”. Așa cum a specificat unul din organizatorii evenimentului, participanții la protest sunt și trebuie să rămînă UNIȚI și solidari în numele nemulțumirii lor față de acest sistem corupt care ne fură banii și viitorul. Cu toții am fost prădați, indiferent de opțiunile noastre politice și geopolitice.

Vă rog deci să nu încercați a deturna mesajul acestui protest, care este, încă o dată, unul APOLITIC și APARTINIC.

Noi ne vrem banii și țara înapoi, iar pentru asta vrem JUSTIȚIE INDEPENDENTĂ, nu o justiție manipulată la telefon de oligarhii de la guvernare.

Să o cerem deci tare și răspicat!


Niciun comentariu: